Headstrong
На 6 февруари 2007 излиза дебютният албум на Ашли, озаглавен Headstrong. След една седмица влиза в Billboard 200 под номер 5 със 64 000 продадени копия и веднага е обявен за златен. На 14 октомври звездата тръгва на мини-турне - промоция на албума. Първия сингъл(златен със 500 000 продадени копия) He Said She Said добива нечуван успех, като влиза на челни места в множество класации в САЩ и чужбина. Песента е включена в саундтрака на Bring It On: In It to Win It. Към нея е заснет и видеоклип. Втория сингъл Be Good to Me не изостава по продажби и също е включен в саундтрака на четвъртата част на Bring It On, заедно със заглавната песен към албума. След големия успех Ашли пуска трети сингъл и видео на песента Not Like That и отново превзема класациите. Последния сингъл от албума - Suddenly (придружен с видеоклип) също не прави
Съдържание
Intro
So Much for You
He Said She Said
Be Good to Me
Not Like That
Unlove You
Positivity
Love Me for Me
Goin' Crazy
Over It
Don't Touch (The Zoom Song)
We'll Be Together
Headstrong
Suddenly
I Will Be Me (Bonus Track)
Who I Am (Bonus Track)
It's Life (Bonus Track)
Guilty Pleasure
Guilty Pleasure ще бъде вторият самостоятелен албум на Тисдейл. Певицата пуска и промо на своя първи сингъл It's allright, It's OK за своите фенове. Видеото към песента също е заснето и се очаква премиерата да бъде на 14 април, а албумът ще излезе на 15 юни. Ашли споделя, че този албум е малко по-хард и е нещо напълно различно от първия, не само като визия, но и като звучене, като се набляга на поп, R&B и рок. Тисдейл е помагала за музиката и текста на някой песни от албума като Hot Mess, How Do You Love Someone, Masquerade, What If, Acting Out, Me Without You и Overrated.
Съдържание
1. Acting Out
2. It's Alright, It's OK
3. Masquerade
4. Overrated
5. Hot Mess
6. How Do You Love Someone
7. Tell Me Lies
8. What If
9. Erase & Rewind
10.Hair
11.Delete You