| "Скитница" от Стефани Майър | |
|
|
Автор | Съобщение |
---|
albenii Admin
Брой мнения : 3921 Рок точки : 5133 Регистриран на : 01.03.2009 Age : 29 Местожителство : Етрополе
| Заглавие: "Скитница" от Стефани Майър Нед Ное 08, 2009 7:30 pm | |
|
Cкитницa e нaучнoфaнтacтичeн poмaн, филocoфcки тpилъp, чиeтo дeйcтвиe ce paзвивa в близкoтo бъдeщe нa плaнeтaтa Зeмя, кoятo e зaвлaдянa oт чуждoзeмци пapaзити. Te ce нacтaнявaт в тeлaтa нa хopaтa, кaтo унищoжaвaт тeхнитe личнocти. Eдин чoвeк oбaчe oкaзa cъпpoтивa – тoвa e Meлaни Cтpaйдъp, мoмичeтo, кoeтo пpoдължaвa дa живee кaтo глac в глaвaтa, кoятo вeчe e oбщa зa нeя и зa чуждoзeмнaтa душa, нapeчeнa Cкитницa. Meлaни уcпявa дa убeди Cкитницaтa дa тpъгнe пpeз пуcтинятa, къдeтo любимият й Джapeд и бpaт й Джeйми ce укpивaт в пoдзeмни пeщepи c дpуги oцeлeли чoвeци. Кoгaтo тялoтo гocтoпpиeмник нa Meлaни и душaтa нa извънзeмнaтa Cкитницa ce cpeщaт c любимия нa Meлaни, Cкитницaтa ce влюбвa в нeгo и peшaвa дa ocтaнe пpи хopaтa. Oфopмя ce любoвeн тpиъгълник c двe cтpaни – двe мoмичeтa в eднo тялo. Cкитницa e paзкaз зa любoвтa и избopa, нo cъщo и зa пoлучoвeшки cъщecтвa. (“Aз pядкo пишa caмo зa хopa”, кaзвa Cт. Maйъp. “Xopa мoжeш дa cpeщнeш нaвcякъдe.”) Toвa e любoвeн poмaнc зa oпититe нa Cкитницa дa нaмepи мяcтoтo cи cpeд чoвeцитe, мaкap и caмa, paзличнa и нeoбичaнa. Фopмулaтa зa уcпeхa нa Cтeфaни Maйъp e, чe тя пpeнaпиcвa иcтopии нa ужacитe кaтo любoвни иcтopии и пo тoзи нaчин ги пpeвpъщa oтнoвo в нeщo cъвceм нoвo. Tя пишe нaучнa фaнтacтикa зa хopa, кoитo нe oбичaт дa чeтaт нaучнa фaнтacтикa. Tя нaмaлявa cкopocттa нa дeйcтвиeтo, дoкaтo ce нaтpупa eмoциoнaлнo нaпpeжeниe, кoeтo винaги e cъщecтвувaлo, нo никoгa нe e билo видимo, дoкaтo нa литepaтуpнaтa cцeнa нe ce пoявявa Cтeфaни Maйъp. Мислете ме за луда,но за мен това е най-добрата книга на Стефани. | |
|
| |
БетС "Tick Tock on the clock"
Брой мнения : 1844 Рок точки : 1871 Регистриран на : 22.01.2009
| Заглавие: Re: "Скитница" от Стефани Майър Нед Ное 08, 2009 7:39 pm | |
| Вече я има и на българския пазар нали? Питам, защото сега като прочета Зазоряване незнам какво да чета... Искам да знам хубава ли е книгата, интересна ли е... сравнение с романа Здрач как е? Моля ви кажете ми... | |
|
| |
albenii Admin
Брой мнения : 3921 Рок точки : 5133 Регистриран на : 01.03.2009 Age : 29 Местожителство : Етрополе
| Заглавие: Re: "Скитница" от Стефани Майър Нед Ное 08, 2009 7:48 pm | |
| - Ke$ha написа:
- Вече я има и на българския пазар нали?
Питам, защото сега като прочета Зазоряване незнам какво да чета... Искам да знам хубава ли е книгата, интересна ли е... сравнение с романа Здрач как е? Моля ви кажете ми... Книгата си заслужава четенето.По-добра е от всичките книги на Здрач взети заедно (поне за мен).Толкова е..леле,не мога да се изразя.Направо от две седмици мисля само за нея!И смятам да я прочета пак.Замислете се щом аз съм я харесала,където до преди една година не четях книги,значи наистина е много хубава.Дори намерих графики за Скитница,а то дори още няма филм. | |
|
| |
| Заглавие: Re: "Скитница" от Стефани Майър Нед Ное 08, 2009 7:53 pm | |
| | |
|
| |
xCole Obsessedx Chad Dylan Cooper Fan<33
Брой мнения : 2084 Рок точки : 2104 Регистриран на : 18.02.2009 Age : 27
| Заглавие: Re: "Скитница" от Стефани Майър Нед Ное 08, 2009 8:00 pm | |
| Аз намерих това:Продуцентите на предстоящия “The Road” с Виго Мортенсен са се хванали за ръка и са купили правата за филмиране на първата книга за възрастни на Стефани Майър. Тя се казва “The Host” и сценарият й ще се пише от големия Андрю Никол (Гатака, Цар На Войната, Шоуто На Труман). | |
|
| |
- the mad hatter's girl. vanity fair;
Брой мнения : 2073 Рок точки : 2134 Регистриран на : 02.07.2009 Age : 27 Местожителство : София
| Заглавие: Re: "Скитница" от Стефани Майър Пон Ное 09, 2009 4:55 am | |
| - ..beni написа:
- Книгата си заслужава четенето.По-добра е от всичките книги на Здрач взети заедно (поне за мен).Толкова е..леле,не мога да се изразя.Направо от две седмици мисля само за нея!И смятам да я прочета пак.Замислете се щом аз съм я харесала,където до преди една година не четях книги,значи наистина е много хубава.Дори намерих графики за Скитница,а то дори още няма филм.
Бени, ако кажеш, че е по-хубава и от "Властелина" и ще ме изненадаш.. Чудя се дали си струва. Утре сериозно ще се впрегна да потърся за тази книга коментари из нета.. | |
|
| |
xCole Obsessedx Chad Dylan Cooper Fan<33
Брой мнения : 2084 Рок точки : 2104 Регистриран на : 18.02.2009 Age : 27
| Заглавие: Re: "Скитница" от Стефани Майър Пон Ное 09, 2009 5:05 am | |
| Ох, незнам! За мен си остава номер 1 Хари Потър! Лошото обаче е че на нашето поколение много малко хора четат, а гледат филмите по книгата! На тези филми сценарият е създаден върху книгата, а не точно по нея! | |
|
| |
...:СиС:... Taylor Lautner <33
Брой мнения : 1455 Рок точки : 1477 Регистриран на : 04.05.2009 Age : 27
| Заглавие: Re: "Скитница" от Стефани Майър Пон Ное 09, 2009 2:57 pm | |
| Чудя се дали да я чета...Хубава ми се струва,интересна.Иначе,да отдавна казаха,че ще правят филм по нея. | |
|
| |
albenii Admin
| Заглавие: Re: "Скитница" от Стефани Майър Пон Ное 09, 2009 10:54 pm | |
| - dakota^^ написа:
- ..beni написа:
- Книгата си заслужава четенето.По-добра е от всичките книги на Здрач взети заедно (поне за мен).Толкова е..леле,не мога да се изразя.Направо от две седмици мисля само за нея!И смятам да я прочета пак.Замислете се щом аз съм я харесала,където до преди една година не четях книги,значи наистина е много хубава.Дори намерих графики за Скитница,а то дори още няма филм.
Бени, ако кажеш, че е по-хубава и от "Властелина" и ще ме изненадаш.. Чудя се дали си струва. Утре сериозно ще се впрегна да потърся за тази книга коментари из нета.. По-хубава е от всички книги,които съм чела. Даже сега я препрочитам,защото само за нея мисля..и ме е страх да не забравя малки детайли,въпреки че я четох преди седмица. | |
|
| |
| |
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: "Скитница" от Стефани Майър | |
| |
|
| |
| "Скитница" от Стефани Майър | |